Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda

O nama

VIZIJA

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda želi postati Centar za pružanje usluga u zajednici. Kroz različite oblike usluga omogućiti sadašnjim i budućim korisnicima Centra zadovoljavanje njihovih potreba u skladu sa društvenim i kulturnim načelima te osiguravanje njihovih prava da postanu ravnopravni članovi društva.

MISIJA

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda je ustanova socijalne skrbi čija je osnovna djelatnost odgoj i obrazovanje djece i mladeži s teškoćama u razvoju, njihova socijalizacija, psihosocijalna rehabilitacija te briga o zdravlju.

U Centar se smještavaju djeca i mladež oba spola s mentalnom retardacijom uz utjecajne teškoće u razvoju, u dobi od 7. do 21. godine. Temeljem rješenja nadležnih Centara za socijalnu skrb ovaj Centar prihvaća djecu i mladež s mentalnom retardacijom uz pridružene teškoće u razvoju, kao što su: emocionalna oštećenja, teškoće u govorno-glasovnom i jezičnom razvoju, teškoće u početnom pisanju i čitanju, minimalne cerebralne disfunkcije, epilepsije, poremećaji u ponašanju; kao i djecu i mladež s promjenama u ličnosti uzrokovane endogenom psihozom.

Centar svoju djelatnost obavlja u okviru različitih oblika smještaja i boravka:

– stalni smještaj

– tjedni smještaj

– privremeni smještaj

– dnevni boravak

– poludnevni boravak

– povremeni boravak

Centar raspolaže: kuharskim kabinetom, tekstilnom radionicom, računalnom radionicom, knjižnicom, dječjim igralištem, boćalištem, prostorom za fitness, sportskim terenima, gospodarskim objetktom, te poljoprivrednim zemljištem površine 32 432 m².

DSC08797

DSC08798

DSC08808

OLYMPUS DIGITAL CAMERA